Favo vegan kookboeken

Heb jij al vegan kookboeken in je assortiment? Het aanschaffen van vegan kookboeken kan een inspirerende en verrijkende ervaring zijn voor zowel doorgewinterde veganisten als nieuwkomers in de wereld van plantaardig eten. Deze boeken bieden een schat aan voordelen en redenen waarom je ze in je collectie zou moeten hebben.

Waarom vegan kookboeken toevoegen aan je kookboekenplank?

  1. Culinaire Creativiteit: Vegan kookboeken zijn een bron van onbegrensde culinaire inspiratie. Ze tonen je de vele manieren waarop groenten, granen, peulvruchten en noten kunnen worden getransformeerd in heerlijke gerechten. Of je nu van Aziatische, Mediterrane, Latijns-Amerikaanse, of andere smaken houdt, er is altijd een veganistisch kookboek dat aan je smaakpapillen tegemoetkomt.
  2. Gezonde Opties: Vegan koken legt de nadruk op hele, onbewerkte voedingsmiddelen, waardoor je kunt genieten van een voedzaam en evenwichtig dieet. Deze kookboeken leren je hoe je gezonde maaltijden kunt bereiden zonder toegevoegde kunstmatige ingrediënten en dierlijke producten.
  3. Milieuvriendelijkheid: Veganisme is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor de planeet. Vegan kookboeken benadrukken de duurzaamheid van plantaardige voeding en laten zien hoe je een positieve impact kunt hebben op het milieu door minder vlees en zuivelproducten te consumeren.
  4. Dierenwelzijn: Voor mensen die zich zorgen maken over dierenwelzijn, bieden vegan kookboeken een ethische manier om te genieten van heerlijke maaltijden zonder het leed van dieren in de vleesindustrie te ondersteunen.
  5. Variatie en Balans: Vegan kookboeken bieden een breed scala aan recepten, van hartige curry’s tot romige pasta’s, smakelijke salades en decadente desserts. Ze helpen je om variatie en balans in je dieet te brengen, zodat je nooit het gevoel hebt dat je iets mist.
  6. Sociale Samenkomsten: Vegan kookboeken zijn geweldig voor sociale bijeenkomsten en diners. Met deze recepten kun je vrienden en familie verrassen met smakelijke gerechten die geschikt zijn voor iedereen, ongeacht hun dieetvoorkeuren.
  7. Zelfvertrouwen in de Keuken: Vegan koken kan een nieuwe uitdaging zijn, maar het kan ook je culinaire vaardigheden verbeteren. Deze kookboeken bevatten duidelijke instructies en handige tips om je te helpen vertrouwen te krijgen in de keuken.

Kortom, het aanschaffen van vegan kookboeken is een geweldige manier om je kookrepertoire uit te breiden, gezonder te eten, de planeet te helpen, en ethische eetkeuzes te maken, terwijl je geniet van heerlijke gerechten. Het is een investering in je gezondheid, je smaakpapillen en de wereld om ons heen.

Mijn favo boeken!

In willekeurige volgorde:

Every day vegan – Lenna Omrani

De lekkerste vegan recepten van Lenna Omrani! Every Day Vegan: Voor elke dag, elk moment én iedereen. 

Met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Met volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – lekker, bewust en healthy wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen). 

Van Bietenravioli, Spinaziepannekoeken en Crunchy tofunuggets tot Oreo cheesecake. Met Every Day Vegan maak je elke dag moeiteloos the vegan switch en geniet je van onweerstaanbaar lekkere ontbijtjes, salades, soepen, hoofdgerechten en desserts.

Lenna Omrani: “Ik weet dat veel mensen gehecht zijn aan hun stukje vlees of gebakken eitje en denken dat vegan koken duur of lastig is, maar ik zal je met dit boek op andere gedachten brengen. Alles is te ‘veganizen’. Denk aan luxe burgers, simpele ontbijtjes, feestelijke recepten en heerlijke desserts. Geloof me… Zó wil je plantaardig gaan eten!”

Heel Holland Bakt vegan – Enzo Pérès-Labourdette

‘Heel Holland Bakt Vegan’: de lekkerste Franse vegan bakrecepten van Enzo, de beste thuisbakker van Nederland 

In het eerste bakboek van Heel Holland Bakt-winnaar Enzo Pérès-Labourdette ontdek je in handige stap voor stap-recepten de echte Franse vegan patisserie. Met prachtig zelfontworpen omslag.

Dat plantaardig bakken echt net zo lekker is als klassiek met boter en ei, heeft Enzo Nederland en de jury eens en voor altijd laten proeven. Zelfs meesterbakker Robèrt van Beckhoven is om.

Van eenvoudige tapenadevlinders tot roze kadetjes, frambozentartelettes of een ware bûche met kastanje en hazelnoot, er is een heerlijk vegan bakrecept voor elk moment van de dag. Bon appétit!

Van de vegan bakker – Rodolphe Landemaine

Brood, gebak, taart, koekjes en meer: meesterbakker Rodolphe Landemaine laat zien hoe je de allerlekkerste broodrecepten en zoete bakklassiekers kan transformeren naar de vegan variant zonder aan smaak in te boeten.

Stap voor stap in beeld gebracht met duidelijke uitleg over vervangende ingrediënten kan iedereen met dit bakboek aan de slag. Welke plantaardige vetten zijn geschikt voor welk gebak, hoe maak je zelf de lekkerste plantaardige botervervanger waarmee je perfect bladerdeeg of briochedeeg maakt of de overheerlijkste croissants bakt. Leer meringue en macarons maken van aquafaba.

‘Van de vegan bakker’ maakt inzichtelijk welke invloed het werken met plantaardige vervangers heeft op het bakproces waardoor je echte vegan baktoppers op tafel zet. Van gistbrood en zuurdesem tot hamburgerbroodjes; van dé Franse klassiekers als madeleines, tartes au citron, millefeuiles en financiers. Maak zelf vegan pavlova, brownies, muffins en cakes. Wat je ook bakt, het resultaat zal iedereen blij verrassen.

Vegan Toko – Milou van der Will

De toekomst is plantaardig! Milou neemt je mee naar de toko van haar dromen en laat zien hoe makkelijk het is om lekker te eten zonder dierlijke ingrediënten. Haar recepten zijn quick, easy & smokkelproof, verrassen qua smaak en zijn perfect voor doordeweeks.

Van nasi goreng tot soto a gogo en van kerriegyoza’s tot dirty noedels. Je wordt al snackend de toko van de toekomst binnengesleurd. Maak de makkelijkste rendang van oesterzwam, pittige aubergine, of onweerstaanbaar pandanijs. Geïnspireerd door haar roots zoekt Milou continu naar dé manier om de door haar zo geliefde Indische smaken van vroeger te verwerken in plantaardige gerechten van nu. ‘Vegan Toko’ is niet alleen voor vegans, maar voor iedereen: flexitariërs, bewuste eters, nieuwsgierige kokers en alles daartussen.

Milou van der Will laat zien hoe je oosterse gerechten in een plantaardige jas steekt. Ze werkt in het dagelijks leven als food- en portretfotograaf. Met haar aantrekkelijke schrijfstijl en toegankelijke vegan recepten weet ze velen te inspireren.

Plaats een reactie