Broodje erwtenspread met halloumi

Dit is zo lekker!!! Erwtenspread is de nieuwe hummus en halloumi ligt al jaren in de supermarkt, maar is nog steeds een beetje ondergewaardeerd. Heb jij weleens halloumi gegeten? Wat is het eigenlijk?

Wat is halloumi?

Halloumi is een populair en smakelijk kaasproduct dat oorspronkelijk afkomstig is uit Cyprus, hoewel het nu wereldwijd bekend is en wordt gegeten. Het is een unieke kaas vanwege zijn textuur en het vermogen om te worden gegrild of gebakken zonder te smelten. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en feiten over halloumi:

  1. Ingrediënten: Halloumi wordt traditioneel gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenmelk, hoewel er tegenwoordig vaak koeienmelk wordt toegevoegd. Het zoutgehalte in halloumi is vrij hoog, wat bijdraagt aan de karakteristieke smaak.
  2. Textuur: Het meest opvallende kenmerk van halloumi is de rubberachtige textuur. Het heeft een stevige, enigszins kruimelige structuur en kan worden gesneden in plakjes zonder uit elkaar te vallen. Dit maakt het ideaal om te grillen of bakken. Ook voor op de barbecue en gourmetten.
  3. Smaak: Halloumi heeft een zoute en licht pittige smaak. Het heeft ook een subtiele, zure ondertoon vanwege de gebruikte melk.
  4. Bereiding: Het wordt vaak gegrild of gebakken, waarbij het een knapperige buitenkant ontwikkelt en een zachtere binnenkant behoudt. Het kan worden geserveerd als hoofdgerecht, bijgerecht, in salades, sandwiches, en meer.
  5. Populaire gerechten: Enkele populaire gerechten met halloumi zijn halloumi frietjes, halloumi-salades, halloumi-burgers, en halloumi-kebabs.

Genoeg over halloumi, let’s go! We gaan een broodje erwtenspread met halloumi maken.

Bewaren op Pinterest

Je kan dit recept heel makkelijk opslaan op een van je borden op Pinterest, zodat je het op een later moment very easy terug kan vinden. Druk op de Pinterest button links bovenin de hoek van onderstaande foto. 

Op Pinterest vindt je trouwens nog meer heerlijke recepten en inspiratie voor leuke recepten om zelf te maken. Je kan ook mijn pagina volgen, zodat je altijd als eerste mijn nieuwste recepten te zien krijgt.

Broodje erwtenspread met halloumi

Wat heb je nodig?

  • 200 gr diepvries tuinerwten
  • 1 elp roomkaas
  • Peper/zout 
  • Half pakje halloumi
  • Een lekkere boterham of afbakbroodje
  • Wat cherrytomaatjes

Hoe maak je dit?

  1. Kook de bevroren erwtjes voor 3 minuten, giet af en spoel af onder koud water. 
  2. Doe ze in een hakmolentje samen met roomkaas en peper en zout en laat draaien totdat je een gladde massa hebt.
  3. Snijd de halloumoi in plakjes en bak deze maximaal 1 minuut aan iedere kant en halveer de cherry tomaatjes. 
  4. Smeer een royale hoeveelheid erwtenspread op je brood, halloumi en tomaatjes erop.
  5. That’s it! Je broodje erwtenspread met halloumi is klaar!
broodje erwtenspread
broodje erwtenspread

Variaties

  • Ook lekker om er nog wat extra balsamicosiroop over te doen.
  • Heerlijk met wel chiliolie.
  • Wat dacht je van een dotje gebakken spinazie voor wat extra groen en vitamientjes?

Receptvideo op Insta

Naast mijn website heb ik ook nog een Instagram pagina. Daar maak ik korte receptvideo’s van een groot aantal van mijn receptjes. Zo ook van dit heerlijke recept. Wil je niks missen? Volg mij dan heel eenvoudig op Instagram op @dekeukenboef

Misschien ook iets voor jou?

Ik maakte al eerder wat recepten met halloumi. Deze quinoasalade met halloumi is heerlijk als lunchgerecht.

Quinoasalade met halloumi

Plaats een reactie