Groentepaella met bonen

Het liefst had ik vandaag een dikke vette risotto gemaakt met wijn, lekkere roomboter en extra veel kaas in plaats van groentepaella. Maarrrrrr, ik maak ons maaltijd net ff iets gezonder door een groentepaella te maken met lekker veel groente en bonen. Vegetarische en ook nog eens vegan.

Het voordeel van dit gerecht is dat je deze ook prima in kan vriezen. Lijkt je onderstaande te veel voor in je uppie, haal dan je Tupperware uit de kast en vries het per portie in. Wel per portie hè, want anders heb je een grote klomp groentepaella in de vriezer en dat is dan weer niet handig wanneer je 1 portie nodig hebt ;).

Ik gebruik een zakje saffraanpoeder, welke ik bij de Turkse supermarkt koop, maar heb je die nu niet in de buurt of niet voor handen? Dan is deze groentepaella ook prima te maken zonder saffraan.

Wat kan bij groentepaella eten?

Een enorm bord van deze heerlijke maaltijd is natuurlijk top. En het is ook lekker om onderstaande gerechtjes/ingrediënten erbij te eten:

  • een salade van rucola en cherry met een kwalitatief goede olijfolie.
  • knijp er een partje citroen over uit.
  • een gebakken ei on top.
  • geroosterde gehalveerde tomaten uit de oven.
vegetarische groentepaella

Wat heb je nodig? 4-5 porties groentepaella

  • 250 gram risottorijst
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 stronk broccoli
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 1 zakje saffraanpoeder
  • 200 gram kidneybonen
  • 200 gram bruine bonen

Hoe maak je dit?

  1. Snijd de paprika in blokjes van ongeveer 2cm groot, maak de sperziebonen schoon en snijd deze in drieën en maak broccoliroosjes. Zet de groente apart.
  2. Snipper de ui en bak deze grazig in een grote hapjespan in wat olie.
  3. Maak in de tussentijd 750ml bouillon met het bouillonblokje.
  4. Doe de rijst in de pan bij de ui en bak deze totdat de korrel glazig beginnen te worden.
  5. Voeg de saffraan, tomatenpuree en alle gesneden groente toe en roer het geheel door elkaar.
  6. Schenk de bouillon beetje voor beetje bij de rijst in de pan. Iedere keer de hoeveelheid van een soeplepel en totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen. Net zoals bij risotto.
  7. Na 15-18 minuten is de rijst gaar en de bouillon op (als het goed is).
  8. Voeg de kidneybonen en bruine bonen toe en roer door de groentepaella voor nog een minuut of drie, zodat deze verwarmen.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
paella met groente
recept voor groentepaella
gezonde groentepaella

Variaties

  • Je kan ook courgette, bloemkool, pompoen of tuinerwtjes gebruiken.
  • Ook lekker met linzen of kikkererwten in plaats van bonen.
  • Ben je fan van olijven? Voeg dan wat zwarte olijven toe aan de groentepaella.

De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.


Misschien ook iets voor jou?

Deze heb ik zelf al een tijd niet gegeten, want de Mr. is niet zo’n fan van vis. Ze zijn echt mega lekker! Fish taco’s it is.

fish taco
Vis taco’s

Plaats een reactie