Slanke gehaktballen pizza

Slank, gehaktballen en pizza, dat kan toch niet samen gaan? Wel met deze pizzabodem van een volkoren wrap, magere rundergehaktballetjes, groente en een beetje kaas. Dat wordt minimaal 1x per week pizza eten!

Wat heb je nodig? 2 porties

  • 2 volkoren tortilla wraps
  • 150 gram mager rundergehakt = 24 balletjes
  • 4 eetlepels tomatensaus
  • 1 gele paprika
  • 50 gram geraspte kaas

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak kleine balletjes van het gehakt. Je kan het gehakt naar eigen wens kruiden met bijvoorbeeld provinciaalse kruiden, paprikapoeder of een beetje sambal voor wat extra pit. Je kan 24 balletjes halen uit dit recept. Je hoeft de balletjes niet eerst te bakken in de ban, want deze worden gaar in de oven.
  3. Snijd de paprika in reepjes.
  4. Leg de wraps op een ovenrooster en verdeel de tomatensaus erover.
  5. Verdeel de gehaktballetjes en paprikareepjes over de wraps.
  6. Strooi het kaas over de wraps.
  7. Plaats de wraps in de oven op 180 graden voor 12-15 minuten totdat de kaas is gesmolten en de rand krokant is.
  8. Lekker met een beetje groene salade of coleslaw.

Voedingswaarde per portie:

  • Kcal 364
  • Eiwitten 26,8 gram
  • Vetten 15,5 gram
  • Koolhydraten 27,5 gram

Plaats een reactie