Ultieme jackfruit burgers

Deze jackfruit burgers zijn net niet vegan, want er gaat een ei in. Voor iedereen die op zoek is naar een vegetarische burger en die schoenzolen uit de supermarkt liever niet eet, dan zijn deze jackfruit burgers helemaal top. Je maakt ze in een handomdraai en je kan er je eigen draai aan geven en variëren met kruiden.

Ik ga in dit recept voor jackfruit burgers voor een kleine Aziatische twist door een combinatie van kruiden, zoals kerrie, komijn en knoflook te gebruiken. Lekker met wat rauwe cashewnoten erdoor voor een beetje bite en als je van pittig houdt, dan kan je er zelfs nog een Spaanse peper doorheen doen. Wel eerst even fijnhakken en dan door het mengsel roeren.

Bewaren op Pinterest

Je kan dit recept heel makkelijk opslaan op een van je borden op Pinterest, zodat je het op een later moment very easy terug kan vinden. Druk op de Pinterest button links bovenin de hoek van onderstaande foto. 

Op Pinterest vindt je trouwens nog meer heerlijke recepten en inspiratie voor jackfruit burgers. Je kan ook mijn pagina volgen, zodat je altijd als eerste mijn nieuwste recepten te zien krijgt.

jackfruit burgers

Wat eet je erbij?

Deze ultieme jackfruit burgers maken nog niet een hele maaltijd. Je hebt er dan ook nog iets bij nodig, zoals:

  • Zoete aardappelfrietjes
  • Een salade van venkel met sinaasappel en dille
  • Broccoli en courgette uit de airfryer met een lekkere dot hummus
  • Eet deze jackfruitburgers op een broodje met wat coleslaw en mayonaise
  • Halveer ze en rol ze in een wrap samen met een gebakken ei

Wat heb je nodig? 5 a 6 jackfruit burgers

  • 1 blik jackfruit
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 2 stuks bosui in dunne ringetjes gesneden
  • handje ongebrande cashewnoten
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 1 ei

Hoe maak je dit?

  1. Schil de aardappels en spoel ze daarna af. Doe de aardappels in een pan met ruim water en een flinke snuf zout. Giet de jackfruit af en voeg deze bij de aardappels in de pan. Kook totdat de aardappels gaar zijn en giet af.

  2. Stamp de aardappels en jackfruit fijn. De jackfruit mag nog wel wat structuur hebben en de aardappels mogen helemaal fijn. Doe in een kom en voeg alle overige ingrediënten toe. Breng op smaak met wat peper en zout.

  3. Maak vijf a zes burgers van het aardappel-jackfruit mengsel. Bak ze vervolgens is wat olie zo’n 4 minuten aan iedere kant op middelhoog vuur.

jackfruit burgers
burgers met jackfruit

Variaties

  • Ook lekker om wat koriander, verse bieslook of peterselie door het beslag voor de jackfruit burgers te doen.
  • In plaats van cashewnoten kan je ook fijngehakte pinda’s of gerookte amandelen gebruiken.
  • Gewone aardappels uit dit recept kan je vervangen door zoete aardappels of wat dacht je van pastinaak?

De Keukenboef op social media

* Volg je mij  al op Instagram en Facebook? Dagelijks post ik nieuwe recepten, weetjes en lijstjes.

* De Keukenboef vindt je ook op Pinterest. Kan je al je favourite gerechten en recepten opslaan, zodat je deze makkelijk terug kan vinden.

Misschien ook iets voor jou?

Deze knolselderij burgers zijn ook echte vegetarische toppertjes. Ik vind ze extra lekker doordat ik er mierikswortel doorheen doe. Smaken ze net weer even iets anders.

Knolselderij burgers
Homemade knolselderijburgers

Plaats een reactie