Wortel-gembersoep

Wortel en gember gaan perfect samen en zijn ook heerlijk te combineren in een sapje of in een wokgerecht. Aangezien ik dol ben op soep en deze twee ingrediënten nog op de fruitschaal had liggen is het een match made in heaven geworden.

Wat heb je nodig? 2 kommen

  • 500 – 600 gram wortel of winterpeen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 duimgroot stukje verse gember
  • 1 bouillonblokje
  • 1 laurierblaadje

Hoe maak je dit?

  1. Maak de wortel schoon en snijd deze in plakjes.
  2. Snipper de ui en hak de gember en knoflook fijn.
  3. Verhit een soeppan en fruit in een beetje olijfolie/roomboter de uien, gember en knoflook.
  4. Voeg de wortelen toe en bak even om en om.
  5. Voeg het bouillonblokje en laurierblaadje toe en vul de pan met kokend water tot het niveau dat de wortelen een halve centimeter onder water staan.
  6. 15 minuten laten doorkoken en dan de staafmixer erdoor. Mocht de soep de dik zijn, dan kan je nog wat water toevoegen.
  7. Op smaak brengen met een beetje peper en zout.

Voedingswaarde per portie:

  • Kcal 151
  • Eiwitten: 2,6 gram
  • Vetten: 6,5 gram (ik reken ook een eetlepel olijfolie mee waarin ik de uien heb gebakken)
  • Koolhydraten: 16,8

 

Plaats een reactie